LAMINERENDE PROCES BIJ HET MAKEN VAN GLAS

Lamineren is een andere manier om veiligheidsglas te maken. Bij lamineren wordt het glas versterkt met een tussenlaag van kunststof. De tussenlaag versterkt niet alleen het glas, maar houdt ook stukken glas bij elkaar als het gebroken is, waardoor het niet kan breken.

Er zijn een paar lamineerprocedures. Twee of meer stukken glas worden met behulp van warmte en druk tussen een of meer lijmlagen, meestal polyvinylbutyral (PVB) of ethyleenvinylacetaat (EVA), gelijmd. Een andere methode is om twee of meer stukken glas te verlijmen met een alifatische tussenlaag van urethaan of EVA, waarbij gebruik wordt gemaakt van warmte en druk. Glas kan ook worden ingelegd met een uitgeharde hars of met EVA.

Gelaagd glas is moeilijk te snijden vanwege de plastic lagen, maar niet onmogelijk. Wanneer gelaagd glas beschadigd is, barst het meestal in een spinnenwebpatroon in plaats van uiteen te vallen in meerdere gevaarlijke stukken. Gehard glas is een soort veiligheidsglas dat wordt gebruikt voor autoruiten, toegangsdeuren en andere toepassingen waar glasbreuk mensen in gevaar kan brengen.

Glazen Balustrade op maat

Glazen muren @ wingman montage

Related Post